Allt handlar om pengar.

Idag pratar man mycket om totalkostnader i transportbranschen. Vad själva lastbilen kostar är bara en del av detta. Finansiering är en annan, liksom service. Mercedes-Benz är världens största lastbilstillverkare. Det har gett oss möjlighet att ta fram riktigt bra lösningar på båda dessa kostnader.

Mindre bränsle – med teknik och tanke.

Vid sidan av kapitalkostnaden är bränsle den största kostnaden för en lastbil. Men det är en kostnad som går att påverka. Mercedes nya Euro 6 motorer är ofta de snålaste i sin respektive klass. På stora fjärrbilar har man uppmätt över en liter lägre förbrukning per mil än med andra märken i samma storleksklass. Men hur mycket bränsle en bil drar handlar inte bara om motor och last. Det handlar väldigt mycket om körstil. Och här finns stora pengar att hämta!

fleetboard

Håll reda på hur dina bilar körs med FleetBoard.

FleetBoard är Mercedes-Benz unika telematiksystem och standard på alla Startklar-modeller. Enklast kan det beskrivas som ett avancerat system för fleet management, som kopplar samman bil och kontor. FleetBoard håller reda på allt från körtider och smartast väg till målet, till när det är dags för service och vilken temperatur det är i skåpet. Dessutom ger det all data för alla bilar samlat. Men framförallt hjälper det förare att köra ekonomiskt på ett positivt sätt. En besparing på 15 % är inte ovanligt. Det kan betyda mer än 50 000 kronor om året för en fjärrbil.

Farthållaren som vinner snålduellerna.

Många Startklar-bilar är utrustade med PPC (Predictive Powertrain Control). En intelligent farthållare som ”ser” backar och kurvor i förväg och väljer exakt rätt växel och gaspådrag. I test efter test vinner PPC snålkörningsdueller både mot förare som gasar och växlar själv och mot konkurrenters liknande system. PPC kan bidra till att sänka förbrukningen med ytterligare upp till 5 %.

Fler smarta lösningar på Startklar-bilar

Stanna kvar ute.

Med vår multifunktionsnyckel kan du sköta många av bilens funktioner från utsidan. Nivåreglering, däcktryckskontroll och kontroll av alla lampor – bara för att ta några exempel.

Håll trycket.

Däcktryckskontrollen ger både ökad säkerhet och sänkt bränsleförbrukning. Systemet ger dig aktuellt tryck både på bil och släp/trailer även under körning.

Mer kraft – även för att stanna.

Mercedes High Performance 3-stegs motorbroms klarar 85 % av alla inbromsningar. Det sparar mycket på färdbromsen och förbättrar både säkerhet och ekonomi.

Ögon i nacken.

Mercedes original backkamera integreras i kombiinstrumentets display mellan huvudinstrumenten. Det ger mesta tänkbara säkerhet. 

backkamera

Elda inte för kråkorna.

Med restvärmefunktionen behöver du inte ha motorn igång för att hålla hytten varm på vintern. Kylarvätskans restvärme räcker för att ge tyst och miljövänlig värme i upp till 90 minuter efter att du stängt av motorn.

 


Lastbilar är hårda. Bokslut är mjuka.

Det är inte bara själva lastbilarna och deras funktioner som är viktiga när det gäller att utföra transporter med god lönsamhet. Det man brukar kalla ”mjukvara” är nästan lika viktigt.

Finansiering, service, hjälp när det krisar.

Vi har ett komplett erbjudande som tar hänsyn till allt detta. Finansieringar utan kontantinsatser som låter dig betala i samma takt som du drar in pengar. Serviceavtal som gör att du vet exakt vad din lastbil kostar dig. Verkstäder och rullande service som hjälper dig när du behöver, med dygnet-runt service över hela Europa. CharterWay hyrlastbilar som ser till att du alltid har rätt lastbil till hands. Eller extra lastbilar om du plötsligt får mycket att göra. Allt uppbackat av världens största tillverkare av lastbilar.